Duizenden stemmen

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Nadz, alt 2, deelt met ons hun gevoelens na twee dagen opname van onze nummers in een studio.

Ik word ’s ochtends wakker met stemmen in mijn hoofd. Niet de gebruikelijke die dingen opnoemen die te doen zijn, die zorgen opwekken. Vanmorgen hoor ik zingende stemmen. Ze dragen een melodie en met de melodie dragen ze mij. Ze zijn er nog steeds na het weekend van het opnemen met het koor in een studio.

Ik herinner me een moment aan het einde van de eerste dag, toen we na zeven uur zingen weer een take aan het doen waren. Ik ademde diep in en begon aan mijn deel. Ik voelde mijn stem mijn lichaam verlaten, maar ik kon hem niet horen. Ik voelde me gedesoriënteerd, in een droomachtige toestand wanneer je huilt zonder geluid. Ik probeerde mijn stem te onderscheiden van de anderen, hem te lokaliseren zodat ik wist dat ik mijn deel goed zong. 

Toen ik voorbij deze paniek van het verliezen van mezelf kwam, vond ik een ruimte waar er geen ik en geen anderen waren. Ik was Erell en Julie, mijn mede-alten links van mij, en Melanie en Manon, sopranen rechts van mij, ik was Brian en Joan met hun zachte tenorstemmen en Robbie met een lage basstem, en helemaal aan de andere kant van de kamer was ik Laure en Katharina en Sarah. Het koor was dit lichaam met duizend stemmen als één, en er was geen noodzaak of manier om apart te bestaan. Het was een kortstondig moment, zoals je meemaakt voordat je je bewustzijn verliest. En misschien verloor ik het, dit bewustzijn van het hebben van individualiteit en het vasthouden aan woorden en identiteiten, en het vasthouden aan de gewoonten om alleen te staan en op te vallen. 

Ik stuiterde terug naar mezelf zoals we allemaal doen. En vanmorgen heb ik dingen te doen, hoop te vervullen, zorgen te verlichten. Maar vandaag zingen duizend stemmen door mijn lichaam en mijn lichaam zingt door deze stemmen. Oh blijf nog langer bij me, blijf voor altijd in me, zodat ik de bescheidenheid kan leren om deze veelheid in mij op te nemen en mij over te geven aan en de kracht te kennen van één van velen te zijn – velen te zijn.

Steun ons en krijg onze muziek op www.ko-fi.com/singoutbrussels