Various Voices Bologna 2023, voor Brussel!

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Van 14 tot 18 juni 2023 nam Sing Out Brussels! deel aan het Europese LGBTQI+ korenfestival Various Voices in Bologna (Italië). Ons koor zal dit evenement in 2026 in Brussel organiseren.

Van 14 tot 18 juni verwelkomde Bologna 105 LGBTQI+ koren en 3.500 zangers, voornamelijk uit Europa, maar ook uit de VS, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Het Various Voices festival wordt om de vier jaar georganiseerd door een ander Europees koor, op initiatief van Legato, de Europese federatie van LGBTQI+ koren.

Komos, een homokoor uit Bologna, was gastheer van deze Italiaanse editie van het festival. Vijf dagen lang bracht het festival de stad tot leven. Elk deelnemend koor presenteerde een concert van 30 minuten in een van de vier theaters die voor het festival waren gereserveerd. Concerten werden ook gehouden in een museum, op verschillende openbare plaatsen in de stad en in Dumbo, een voormalig industrieel terrein omgebouwd tot sociaal-cultureel centrum, dat de feest- en sociale locatie van het festival was.

Various Voices is een evenement dat de LGBTQI+ gemeenschap samenbrengt door middel van zang en muziek. Het is een tijd voor ontmoeting, delen en trots. Elk koorlid keerde terug uit Bologna met herinneringen aan alle emotionele momenten die ze samen beleefden.

Sing Out Brussels! presenteerde verschillende concerten als onderdeel van het festival. Op donderdagavond in Dumbo, in een uitzinnige sfeer, op vrijdagmiddag in de Arena del Sole voor een aandachtig en onder de indruk publiek, op zaterdagochtend op het Piazza del Nettuno in het historische hart van Bologna en tot slot tijdens de slotceremonie op zaterdagavond.

Brussel neemt het nu over. Sing Out Brussels! is verantwoordelijk voor de organisatie van het festival in 2026. Het is een grote verantwoordelijkheid, maar ook een heel spannende ervaring!

Picture: Goliathus

Wil je meer weten over het festival Various Voices Brussels 2026? Het helpen organiseren? Of gewoon op de hoogte blijven van de voorbereidingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op www.various-voices.be!

Meer foto’s en video’s van het festival op onze sociale netwerken @variousvoiceschoirfestival