Terug naar school!

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws
C'est la rentrée !

Sing Out Brussels! maakte zijn comeback op woensdag 1 september en onze koorzangers waren waarschijnlijk even enthousiast als alle kinderen.

Het nieuwe jaar brengt ons in de eerste plaats naar een nieuwe plek. Onze prachtig repetitiezaal Maalbeek krijgt dit jaar een opknapbeurt en het werk in uitvoering heeft ons genoodzaakt op zoek te gaan naar een nieuw onderkomen. We zijn geland in GC Elzenhof, Kroonstraat in Elsene. De ru!imte is kleiner dan die we in Etterbeek hadden, maar we voelen ons er al goed thuis.

Dit nieuwe seizoen bracht vooral veel emoties met zich mee, aangezien we voor het eerst sinds eind oktober 2020 de koorleden in dezelfde ruimte konden samenbrengen en het plezier van samen zingen konden herontdekken. De repetitie begon met een moment van delen en opnieuw verbinden. De mogelijkheid voor elk lid om hun gevoelens op deze specifieke dag te uiten. Sommige leden hadden sinds maart 2020 niet meer aan onze activiteiten deelgenomen en werden verscheurd tussen de vreugde om het koor te vinden en de angst om met zoveel mensen in dezelfde ruimte te zijn. Anderen staken hun emotie niet onder stoelen of banken toen ze deze grote familie vonden bij Sing Out Brussels! Vele koorleden werden heen en weer geslingerd tussen de hoop om snel ons leven terug te krijgen en het pessimisme bij het vooruitzicht van een nieuwe lockdown… Maar het koor is springlevend. Het overleefde deze eindeloze lockdown en het heeft zichzelf kunnen heruitvinden. We zijn ervan overtuigd dat het ook in de toekomst eventuele nieuwe harde klappen te boven zal komen.

Maar wat vandaag betreft, zijn onze zangers, zelfs met een masker, zelfs zonder elkaar te kunnen begroeten met een kus, in de eerste plaats vol enthousiasme bij het idee om een veelbelovend ​​4e seizoen aan te vatten. Als Covid het ons toelaat…