Emily Allison brengt haar album “Songs of old” uit

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws
Songs for Old

Onze koordirigent Emily Allison brengt eindelijk haar album “Songs of old” uit. Eindelijk, want de release werd meerdere keren uitgesteld vanwege de pandemie.

Dit project heeft lang gerijpt. Omringd door een kwintet, een strijkkwartet en Brusselse zangers, biedt ze een jazzlezing van teksten die zowel de naïviteit van de kindertijd als de corruptie van het leven als volwassene aanraken. Deze composities zijn geïnspireerd op de gedichten “Songs of innonce and of experience” van William Blake, maar ook op teksten van Lewis Caroll, waaraan ze haar eigen composities toevoegt. Dus hier zijn de woorden voorafgegaan aan de muziek.

Het album kreeg lovende kritieken op de pagina’s van de krant “Le Soir”, die het als een “verfijnd, zeer divers album” beschrijft met zeer stijlvolle arrangementen en de prachtige stem van Emily.

Een album waarvan de melodieën soms doen denken aan freejazz, klassiek of gospel. De variatie aan stemmingen is te ontdekken in An Vert in Luik op 18 september of in Music Village in Brussel op 21 oktober.

Meer informaties?

Via allisonemily.com kan je haar wereld ontdekken en via facebook.com/songsofold kan je meer te weten te komen over haar nieuwe album!