Het RainbowHouse viert zijn 20e verjaardag

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Ter gelegenheid van zijn 20ste verjaardag organiseerde het RainbowHouse in Brussel tijdens het laatste weekend van oktober een hele reeks evenementen. Sing Out Brussels! heeft deelgenomen door te zingen op zaterdagavond als onderdeel van de “Street Party”.

Dit mini-buitenconcert vond plaats in moeilijke omstandigheden, vooral door het weer. Maar ons koor, dat sinds haar begining lid is van het RainbowHouse, was trots om uitgenodigd te worden om het LGBTQI+verenigingshuis van Brussel te vieren. Het RainbowHouse verenigt een zestigtal verenigingen die actief zijn op sociaal, cultureel of sportief vlak.

Het weekend begon met een debat over engagement in de LGBTQIA+-gemeenschap (vrijwilligerswerk en activisme, stand van zaken en toekomst) en een debat over inclusie in de structuren (veilige ruimtes voor LHBTQIA+-asielzoekers). Ook werd er een rondetafelgesprek georganiseerd met de verschillende RainbowHouses van het land.