Sing Out weekend in Spa

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Voor het eerst sinds maart 2020 herontdekken we de sfeer van onze werkweekenden. Een heel belangrijk moment voor het leven van de groep..

Werkweekenden zijn zeer belangrijke momenten in het leven van het koor. Allereerst laten ze ons toe om muzikaal een enorme vooruitgang te boeken. Een weekend staat bijna gelijk aan 8 repetities. Maar weekenden bevorderen ook de groepscohesie. Twee dagen lang delen we kamers, maaltijden en ontspanningsmomenten.

Dit weekend, georganiseerd in het Domaine de Mambaye te Spa, was het eerste sinds maart 2020. Sindsdien hebben we veel extra leden mogen verwelkomen en dit weekend was dan ook een gelegenheid om hen beter te leren kennen. Het is ook een bevoorrecht moment om nuttige informatie door te geven aan de koorzangers over de projecten van het seizoen of vrijwilligerswerk.

Dit weekend vond plaats een week voor onze deelname aan de World Choir Games. Dus namen we de tijd om aan dit repertoire te werken, evenals de plaatsing op het podium en de bewegingen tijdens de nummers. We begonnen ook aan nieuwe nummers te werken.

Aïda Yancy, projectmanager bij het RainbowHouse in Brussel, was aanwezig om haar workshops “safer space” voort te zetten in het kader van ons “Listen, care & Share”-project. De workshops stonden dit keer in het teken van het thema micro-agressies.

Natuurlijk namen we ook de tijd om samen te feesten, maar deze momenten houden we voor onszelf…