Dance with Pride: een “fabulous” succes!

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Na twee en een half jaar zonder concerten hebben we eindelijk ons ​​publiek gevonden. De ervaring die we de afgelopen twee jaar met elkaar hebben gedeeld, heeft extra betekenis gegeven aan deze show. Want de hebben het publiek gemist! Maar ook het dansen, feesten en de glitter!

Het concert is nog niet eens begonnen, maar het publiek dat zich in het Cultureel Centrum van Ukkel heeft verzameld, juicht het al toe. Twee uur lang neemt de show Dance with Pride hem mee op een reis door tijd en ruimte, van de zeer discrete bars van de jaren 70 tot de straten van vandaag tijdens Belgian Pride.

Voor de LGBTQI+-gemeenschap is het nachtleven erg belangrijk. Het is in deze wereld dat ze een eerste ruimte van vrijheid kon ontdekken. Soing Out Brussels! (The Fabulous Queer Choir) illustreerde dit debat en deze weg naar emancipatie en vrijheid met het dans thema. Onze rode draad was gebaseerd op audiovisuele archieven gefilmd in Brussel in de jaren 70 en 90. De evolutie van de discretie van besloten plekken naar vrijheid in de openbare ruimte werd geïllustreerd in liedjes die allemaal een link hadden met het thema van dans of emancipatie.

Emily Allison, Koordirigent: “Het is onbegrijpelijk om te zien hoe de koorzangers de liedjes en choreografie met zoveel vertrouwen, stijl, vastberadenheid, durf, plezier en emotie uitvoeren voor dit ongelooflijke publiek. Dit concert is een mijlpaal in de geschiedenis van Sing Out Brussels!. Nu weet de wereld zeker dat dit koor geen grap is. En ik weet zeker dat het publiek de liefde ook heeft gezien en gevoeld.”

Robbie, koorzanger: “We hebben hier twee jaar op gewacht, maar het was het wachten waard. We stonden in vuur en vlam en de opwinding, de elektriciteit in de lucht en de triomf waren ongelooflijke gevoelens”.

Nadz, koorzanger: “Ik herinner me precies een veelvoud aan kleine momenten die deze dag zo speciaal maakten. Bijvoorbeeld toen we 20 minuten voor de show backstage samenkwamen, in een cirkel, om samen te ademen, verbinding te maken met ons lichaam en dan een soort van liefdevolle krijgersritueel door te vocaliseren en zich voor te bereiden om het podium op te gaan”.

Het koor gaat nu genieten van een welverdiende vakantie voordat het in september begint met het leren van nieuw repertoire. Onze volgende show zal thema’s behandelen die specifiek zijn voor adolescentie en school, vanuit een LGBTQI+-hoek: eerste keren, rebellie, vriendschap, dromen en hoop, zelfontdekking, coming out, sociale druk… Om deze show te schrijven, baseerden we ons op de getuigenissen verzameld tijdens gesprekstafels georganiseerd binnen het koor. Met deze show willen we ons publiek aanmoedigen om vragen te stellen over de plek op school die gereserveerd is voor LGBTQI+’ers.

Fotos : Todor Krastev