Bouwen aan onze gemeenschap in Spa

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Zoals elk jaar brachten de koorleden een weekend door op het Domaine de Mambaye in Spa om ons repertoire voor de voorstelling “School uit” verder in te studeren en elkaar beter te leren kennen. 

We waren nog nooit zoveel op een werkweekend geweest. 60 koorleden namen deel aan het weekend in Spa.

Een weekend als dit stelt ons in staat grote stappen te zetten in het leren van het repertoire. We bereiden momenteel onze show “School’s out” voor, over adolescentie en LGBTQI+ fobieën op scholen, en elke week ontdekken we nieuwe arrangementen van popsongs in het Engels, Frans of Nederlands, voor ons voorbereid door getalenteerde artiesten. Het werk was dit weekend nog effectiever omdat we de kans kregen te werken met twee koordirigenten: onze vaste dirigent Emily Allison en ook François Vaiana, die ons nieuwe stemoefeningen liet doen om ons meer bewust te worden van onze stem en beter te leren luisteren naar anderen om samen te vibreren.

Samen trillen is ook wat we deden via de gemeenschapsactiviteiten die tijdens het weekend werden georganiseerd. Op vrijdagavond namen we in kleine groepjes van 5 of 6 personen deel aan een spel om elkaar beter te leren kennen via een reeks vragen over onze persoonlijke geschiedenis, onze dromen, onze karaktereigenschappen…

Twee van onze koorleden leidden elke ochtend yoga- of stretchingsessies en de zaterdagavond stond in het teken van onze Fabulous Party, voorbereid door een team van vrijwilligers. We dansten en feestten op een playlist die was samengesteld op basis van de suggesties van de koorleden.

Tijdens het weekend organiseerden we ook momenten van discussie over het leven van de groep, via de algemene vergaderingen van de vzw Sing Out Brussels! en Various Voices Brussels 2026, alsook een moment van presentatie van de structuur van onze show “School’s out” en de thema’s die via onze liedjes worden benaderd.

Dus het was een zeer intens en emotioneel weekend. We hebben een nieuw geluid dit seizoen, zeer rijk en krachtig met zoveel stemmen die zich vermengen. En sommige van onze arrangementen bevatten harmonieën die overweldigend zijn. Er waren dus een paar tranen tijdens het weekend, maar ook veel gelach, tijdens de repetities, de maaltijden, de wandelingen.

Op zondagavond keerden we terug naar Brussel, met het gevoel dat we erin geslaagd waren deze diverse gemeenschap te verenigen. Ons volgende doel is nu het “Sing for Life” concert op 3 december. Er gaat niets boven het plezier van het podium om onze groep bij elkaar te houden!