De drie LGBTQI+ koren in Brussel komen samen voor Sing for Life

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

De Sing for Life is een liefdadigheidsconcert georganiseerd door het Tapalanote koor (Brussels Gay Sport koor). Voor het eerst namen de twee andere Brusselse LGBTQI+-koren deel aan dit evenement, dat 120 zangers samenbracht voor een dubbelconcert.

Sing Out Brussels! stond zaterdag 3 december weer op het podium voor Sing for Life. Ons koor ging in op de uitnodiging van Tapalanote, dat dit liefdadigheidsconcert al tien jaar organiseert ter gelegenheid van Wereldaidsdag. Dit jaar gaat de opbrengst van het concert naar GrIS Wallonie-Bruxelles, een vereniging die op scholen stereotypen rond seksuele geaardheid en genderidentiteit probeert te ontkrachten. 

Gezien de kleine afmetingen van de zaal van het Maison du Peuple in Sint-Gillis werd hetzelfde concert twee keer na elkaar uitgevoerd. De 60 zangers van Sing Out Brussels! onder leiding van Emily Allison speelden fragmenten uit hun komende show “School’s Out”. Deze show behandelt het thema LGBTQI+-fobieën op school door middel van liedjes over coming out, eerste keren, sociale druk of het redden van vriendschappen. Het wordt gepresenteerd op 10 juni 2023 in het Cultureel Centrum van Ukkel.

We zongen Brave, van Sarah Bareilles, een lied over veerkracht; Creep van Radiohead, over je anders voelen. Daarna zongen we Time After Time van Cindy Lauper, over bondgenoten waar je op kunt rekenen, en Résiste van France Gall, over rebellie. We eindigden ons concert met twee kerstliedjes, omdat de feestdagen voor de deur staan, en omdat we op 18 december op de Winterpret zingen!

Aan het einde van elk concert voerden de leden van de drie LGBTQI+-koren Punch’Art, Sing Out Brussels! en Tapalanote samen “Your song” van Elton John uit. De 120 koorleden omringden het publiek voor dit emotionele moment. Het was de eerste keer dat deze koren samenwerkten aan een gezamenlijk project. Deze samenwerking zal ongetwijfeld tot andere leiden, met name in het kader van het festival Various Voices 2026 dat in Brussel wordt georganiseerd door Sing Out Brussels!