Ons koor is klaar met het opnemen van het album “School’s out!”.

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

De koorleden waren twee dagen in de Jet Studio in Koekelberg om een deel van het repertoire voor de “School’s out” show op te nemen. Op het album, dat eind dit jaar uitkomt, staan 13 nummers die zowel live als in de studio zijn opgenomen.

De voorstelling “School’s out!” was een groot succes. We kregen veel positieve feedback over de muzikale en podiumkwaliteit, de getuigenissen op het podium en de deelname van de verenigingen. Daarom leek het ons een goed idee om er een verslag van achter te laten op dit album. Het uitzenden van onze liedjes zal helpen om onze boodschap en onze waarden te verspreiden.

Dus nam Sing Out Brussels! in oktober 2023 drie dagen lang de Jet Studio in Koekelberg over. De eerste dag werden de muzikanten opgenomen en de volgende twee dagen het koor en de solisten. In 2021 hadden we al in deze studio gewerkt voor de opnames van onze EP ‘The First fabulous recording’. Ook nu verliep het werk soepel, ook al was het ook intens en vermoeiend. Een studio-opname is een ervaring die geduld en nauwgezetheid leert, het is een moment buiten de tijd en achter gesloten deuren, het is een stortvloed van gedeelde emoties, het is de trots van het creëren van schoonheid.

Het lijkt misschien vreemd om een album uit te brengen met een mix van live- en studio-opnamen. We hebben het gevoel dat het een weerspiegeling is van ons project. Sommige nummers stralen live een emotie en energie uit die we in de studio niet hadden kunnen reproduceren. Andere nummers vereisten diepgaand werk om recht te doen aan de vocale en ritmische eisen van bepaalde arrangementen. Dit album stelt ons in staat om jullie een complete “Sing Out Brussels!” ervaring te bieden, met aan de ene kant ons enthousiasme en geluk dat we live met het publiek delen en aan de andere kant onze constante zoektocht naar muzikale kwaliteit en vocale harmonie in de studio. Dit album is een manier om een spoor na te laten van het “School’s out!” project, dat ons twee jaar bezig hield. Het is het vastleggen van een onderbroken moment dat plotseling kan opduiken in een afspeellijst. Het is een herinnering die nooit vervaagt.

Het album zal beschikbaar zijn op muziekplatforms zoals Apple Music en Spotify. Je kunt met voorrang toegang krijgen tot het album en een heleboel bonussen als je ons financieel steunt (vanaf €5) op ons fondsenwervingsplatform www.ko-fi.com/singoutbrussels.

Fotos: Todor Krastev @todork