Let’s zing ensemble

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Evenementen Getagged

Let’s Zing Ensemble is ontstaan uit een verlangen van Bozar om de ontmoeting tussen mensen en het plezier van samen zingen te verspreiden. Daarom besloten Bozar 10 getalenteerde componisten uit te nodigen om een volledig nieuw muziekrepertoire te creëren, geïnspireerd door de stad Brussel zelf. Deze componisten zijn: Laïla Amezian, Nicholas Michaux, Oriana Ikomo, Avalanche Kaito, Francoiz Breut, Cabane, Laryssa Kim, Esinam, Judith Kiddo, Maarten van Ingelgem en Els Moors. Ze vertegenwoordigen verschillende generaties en stijlen, van klassiek tot elektronisch en alles daar tussenin. Dit nieuwe repertoire zal tijdens het Fête de la Musique worden uitgevoerd door verschillende amateurkoren, waaronder Ma’chaka, Café Latte, De 2de Adem, Anaconda & Kubica, Sing Out Brussels, Cassandra, Shout at Cancer, Singing Molenbeek & Equinox en Patshiva Cie.

Deze 10 liederen vormen samen een nieuw Brussels songbook. Dit repertoire is gratis beschikbaar voor iedereen die er graag mee wilt werken. Elke docent, dirigent of zanger die het graag wil instuderen en uitvoeren kan het gewoon downloaden via de site van Bozar.

In Bozar zullen deze 10 nieuwe liederen zullen worden ingestudeerd tijdens een serie workshops. En hier komt het beste nieuws: jij kunt meedoen! De workshops staan open voor alle individuele zangers en amateurkoren die willen deelnemen, en je kunt ervoor kiezen om aanwezig te zijn bij meerdere sessies of gewoon eenmalig langskomen. We verwelkomen alle zangliefhebbers die hun stem willen toevoegen aan dit bijzondere project.

Na deze repetities is het tijd voor het hoogtepunt: een groots samenzang concert op zondag 23 juni 2024 in Bozar tijdens het Fêtes de la Musique. Tijdens dit concert zal het nieuwe repertoire worden uitgevoerd, begeleid door de muzikanten van de Young Belgian Strings, het Belgian National Orchestra en de BNO/De Munt Academy. De orchestraties worden geschreven door de gerenommeerde componist Dirk Brossé. Het belooft een bijzonder concert te worden.

Waar? Bozar

Wanneer? Zondag 23 juni vanaf 11u

Prijs te bevestigen

Infos : https://www.bozar.be/fr/lets-zing-ensemble