Een LGBTQI+ bewustwordingsavond in Sint-Pieters-Woluwe

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Samen met de artiest Biche de Ville gaf ons koor een concert tijdens een bewustmakingsavond over LGBTQI+-rechten, georganiseerd door de gemeente Sint-Pieters-Woluwe. De avond vormde de afsluiting van onze concertmarathon in het kader van de Pride Week.

Voorafgaand aan het concert waren een aantal verenigingen aanwezig om het publiek te informeren over hun dagelijkse activiteiten ter ondersteuning van de rechten van LGBTQIA+ gemeenschappen. Dit waren onder andere Le Refuge/Opvanghuis, GrIS Wallonie-Bruxelles, Amnesty International en L-Tour.

Daarna was het tijd voor de show! Sing Out Brussels! opende de avond met een presentatie van hun nieuwe repertoire, dat ook zal worden uitgevoerd tijdens de eindejaarsshow Various Voices Rising.

In de tweede helft bracht Biche de Ville haar one woman show Biche Boy in première. Een aangrijpende en intieme tekst, prachtig gedeclameerd, die veel emotie losmaakte bij het publiek en een lange staande ovatie opleverde.

Een BX1-journalist was aanwezig in de zaal en wijdde een podcast aan deze speciale avond. Luister hier (vanaf 2:00:00).

“Gezien de vooroordelen en het geweld tegen de LGBTQIA+ gemeenschap blijft het van vitaal belang om het bewustzijn op lokaal niveau te vergroten om volledige en gelijke rechten te promoten, met de onmisbare steun van de vrijwilligerssector”, zegt Carine Kolchory, gemeenteraadslid gelijke kansen van Sint-Pieters-Woluwe.