In these heels, een Brussels muzikaal project tegen queerfobie

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Nieuws

Het LGBTQI+-koor Sing Out Brussels! (The Fabulous Queer Choir) stelt zijn 3de videoclip voor, “In these heels”, ter gelegenheid van de werelddag tegen homofobie, bifobie en transfobie, en in het kader van Belgian Pride.

Simon Finn, lid van Sing Out Brussels!, schreef dit lied als eerbetoon aan de slachtoffers van het homofobe bloedbad in Orlando in 2016. Degenen die het slachtoffer waren van dit bloedbad werden beschreven als zonen en dochters van liefhebbende ouders, maar zijn nooit beschreven als vrienden of geliefden van elkaar. De homofobie die de moordenaar had geïnspireerd, was ook aanwezig in de behandeling van het nieuws.

De clip, geregisseerd door Julie Janssens, illustreert de kracht van de groep tegenover geweld en isolement. Het gaat er niet alleen om mensen buiten de LGBTQI+-gemeenschap uit te dagen, maar ook om de geïnternaliseerde queerfobie die daarbinnen heerst, in vraag te stellen. Het is dan ook een oproep tot solidariteit en zichtbaarheid.

De clip is op vrijdag 20 mei vertoond in de bioscoop Palace (Brussel) als opmaat naar de animatiefilm “Flee”, als onderdeel van de filmclub “Genres d’à Côté”.

De clip is ook vertoond tijdens de opening van Belgian Pride op 21 mei.

Sing Out Brussels, opgericht in 2018! vertegenwoordigt de Brusselse LGBTQI+-gemeenschap door te zingen, terwijl ze haar waarden van openheid, respect en vrijheid deelt via muziek. Het koor won een zilveren medaille op de World Choir Games in Antwerpen in 2021 en nam zijn eerste studio-EP op in 2022. Het werd gekozen als gastheer voor het internationale festival van LGBTQI+-koren Various Voices in 2026, dat 4000 zangers zal samenbrengen in de hoofdstad van Europa.

Bekijk en deel deze clip op Youtube, Facebook, Instagram en Twitter

Woorden van het nummer Interview met Simon Finn